Jäsenkysely • 1/2016

Kysely lähetettiin 38 jäsenelle (vuoden 2015 lopun jäsenyyden perusteella). Vastauksia tuli 23 kappaletta, joten vastausprosentti oli 61.

1

k01

2

k02

3

k03

Vapaat kommentit (8 kpl):

3.1 Em. Dan-leirin sijalla voisi olla toinen jäsenleiri. Kaksi jäsenleiriä vuodessa?

3.2 Opettaja ja ohjaaja leirit ovat hyvä ajatus, oliskohan nuo mahdollista yhdistää? Säännöllisiä ”isoja” leirejä tarvitaan, mutta ei montaa vuodessa. Osallistuja määrät jää pieniksi.

3.3 Mihin kyu-leiri on kadonnut? Seurojen pääopettajien koulutukseen on syytä panostaa, jotta seuroissa tapahtuva normitreeni pysyy tasokkaana kautta maan. Ei tarkoita sitä, että kaikissa seuroissa pitäisi treenata täsmälleen samoja asioita tai edes painottaa samoja asioita. Mutta varsinkin alimpien vöiden ohjaamisen tulisi noudattaa kohtuullisen hyvin samoja suuntaviivoja kaikissa seuroissa. Perustekniikka, asennot. OLiis kyllä hyvä, että leireillä olisi tarjolla myös edullinen/ilmainen majoitusmahdollisuus. Nyt moni leiri turhan kallis, johon vain rikkailla ihmisillä on varaa. Esim. talvileiri 150 eur on työttömille ja opiskelijoille ja monille muillekin pätkätyöl ym. iso raha, kun lisäksi tulee kuitenkin matkakulut. Se on äkkiä koko kuukauden ruokabudjetti pelissä. Saako muuten telvileirin leirimaksusta jäsenalennusta? Kutsussa ei mainittu mitään. Seurojen varaopettajiakin pitää tukea, mutta voisiko niitä kouluttaa jonkun normileirin yhteydessä… Ei taida tekninenkomitea venyä kovinmoneen leiriin vuosittain. Nytkin jotkut senseit ollut poissa monilta leireiltä. ja leipokaa se tilankäyttömaksu fasiliteettimaksu (Rovaniemi, Varalasa) sisältymään leirimaksuun, että touhu on selkeätä ja kaikille reilua peliä.

3.4 Mikä ero on valmentajalla/opettajalla/ohjaajalla/treenien vetäjällä? Onko treenien vetäjä valmentaja? Kun tavoite on tukea henkistä ja fyysistä kehittymistä- edellyttääkö se turpiin saamista eli hylätyksi tulemista vyökokeessa?

3.5 Vuorotyö tekee harjoittelun ja leireille osallistumisen haasteelliseksi.Tällä hetkellä saa motivaatiota treenaamiseen kaivella todella syvältä.Työelämä vie voimat.

3.6 Dan leiriä korvaamaan voitaisiin kutsua haluamamme Shihankai jäsen vetämään leiriä vuorovuosin.

3.7 Kaikki em. käy, mutta tietenkin sillä varauksella, että sille on tarvetta. Ei kannata järjestää leirejä, jos ei tule treenaajia..

3.8 Dan treenit toteutuvat kesä- ja talvileirillä

4

k04

VAPAAT KOMMENTIT (5 KPL):

4.1 Ehdottomasti video materiaalia esim. KHF sivuille, joko kaikille vapaasti tai jäsenmaksun suorittaneille pääsy salasanalla suojatulle sivulle. Katat ja Kasen ”taktiikka”

4.2 Oheisharjoittelua varten: Karaten voimaharjoitelu eli HOJO UNDO on Okinawalla luonnollinen osa treeniä. Tekninen komitea voisi valmistella Kase Ha Hojo Undo oppaan.

4.3 Perustekniikka voisi olla kuvina tai videona jossain suljetulla sivustolla ts vyökoevaatimukset ainakin ruskeaan vyöhön asti.

4.4 Palautetta omista heikkouksista ja mahdollisista vahvuuksista kaikkien leirien yhteydessä; palautetta siitä, mihin olisi hyvä panostaa tulevissa treeneissä. Katat videolle, heianeista myös go. Kyu-arvojen oppimäärien ja vyökoevaatimusten kuvauksissa on jonkin verran epämääräisyyttä, ne olisi hyvä saada selväksi. Video? Leireillä treenin päätyttyä mahdollisuus kuvata keskeiset tekniikat. Oiisi hieno ja yksinkertainen apu. Junioreille treenikortti saattaa olla hyvä kannustin, ja se ehkä helpottaisi myös ohjaajien työtä, koska sen myötä on automaattinen kirjanpito treenikäynneistä.

4.5 Videomateriaali olisi erittäin toivottavaa. Videot, jossa nopeat ja hitaat toistot, sekä selostus, että mitä harjoitellaan ym.

5

k05

6 Millaista tukea toivoisit KHF:n tarjoavan paikalliselle seurallesi? (8 vast)

6.1 Ohjaajakoulutusta

6.2 KHF senseiden vierailut ovat aina tervetulleita.

6.3 Jonkunlaista palautetta seuran pääopettajalle siitä, mihin seuratreeneissä tulisi keskittyä ja miten treenejä pitäisi viedä läpi, kun treeniporukka on taidollisesti hyvin hajanainen. Seurojen pääopettajien vahvuudet ja heikoudet olisi hyvä kartoittaa ja täsmentää seurakohtaista opetusta sen mukaan. Pääopettajalle tarpeen ja tilanteen mukaan tukiopetusta. Seurojen apuopettajien koulutukseen apuja. Jokaisella seuralla olisi hyvä olla kokenut (3.–5. dan) kummisensei, joka veisi seuran jäsenten karatea suunnitelmallisesti eteenpäin. Kummisensein vetämä treenipäivä edes kerran vuodessa olisi hieno lisä. Vinkkejä markkinointiin, jotta saadaan seuraan lisää harrastajia. Keskitettyä markkinointia? Treenikortti (junioreita varten), kortissa voisi olla listattuna myös opeteltavat tekniikat.

6.4 Ohjaaja-koulutusta, tukea sinivöisten tielle kohti dan-koetta

6.5 esimerkiksi harjoitusohjelmia

6.6 Enemmän treenivinkkejä (videot, tekstit ym.). Enemmän ohjausta treenien suhteen. Nykyinen tarjonta on kovin vähäistä.

6.7 Teknisen komitean jäsenten kierrätystä vetämässä treenipäiviä seuroissa; molempien osapuolten halun ja aikataulujen mukaan. Tässä voitaisiin kuunnella seurojen toiveita teemoista.

6.8 Tekniikkatukea

Kuinka monena päivänä osallistuit karatetreeniin tai teit itsenäisesti karateharjoituksen viime vuonna?

k06

VAPAAT KOMMENTIT (4 KPL):

7.1 2-3 seuratreeniä viikossa + päivittäin oma treeni 15 min. – 60 min.

7.2 Jos koko vuoden tekee 2-3 kertaa viikossa on jo aika hyvin harjoitellut. Tätä kysymystä pitää muokata.

7.3 148 pv

7.4 Työ asettaa omat rajoituksensa harjoittelulle. Vyöarvoissa eteneminen- kasvattaako se palleja vai itsetuntoa? Palautetta tulisi saada muulloinkin kuin vyökokeessa, myös positiivista palautetta, -Ei pelkästään että” hyvinhän se meni”.

8

k08

Mitä jäsenetuja toivot jatkossa saavasi? Toiveesi jäsenkirjeen suhteen? (12 vast)

9.1 No niitä t-paitoja ja huppareita ja vastaavia.

9.2 Jäsenkirjeessä voisi olla enemmän näitä: Suosituksia tai vinkkejä oheisharjoitteluun (esim. venyttely, lihaskunto, kehonhallinta)

9.3 T-paidat yms.

9.4 Samat kuin tähänkin asti.

9.5 Enemmän leirejä, koulutuksia ja treenivinkkejä. Jäsenkirjeessä saisi olla muutakin, kuin leirijuttuja.

9.6 Ohjaajakoulutuksia, markkinointimateriaalia, jäsenhankinta lomakkeita, joita jakaa seuroissa ja leireillä.

9.7 Olen tyytyväinen jäsenetuihin, koska käyn melkein kaikilla leireillä. Toivo, että jäsenille tarjottaisiin/suositeltaisiin sellaista vakuutusta, joka pelittää karatetouhuissa. Jäsenkirjettä ei ole ilmestynyt pitkään aikaan. Ja silloin kun viimeksi ilmestyi, se oli jotenkin väsähtänyt. Olisi kiva lukea juttuja myös Suomen ulkopuolelta, esim. leirikertomuksia. Kannattaa miettiä, mikä on jäsenkirjeen rooli, kun on olemassa myös Facrbook ja nettisivut. Bettisivut jotenkin sekaisia? kaseha.fi ja wordpress, miksi näin, kumpaa pitäisi seurata?

9.8 Vinkkejä harjoitteluun ja oheisharjoitteluun

9.9 Selkeät ennalta määrätyt ilmestymisajankohdat uusi nykyaikainen ulkoasu

9.10 Jäsenkirje verkossa ja iloitus sen ilmestymisestä sähköpostilla ja Somessa

9.11 Leirialennuksen ja jäsenkirjeen.

9.12 Tämä riittää. Jäsenkirjettäkin voisi teemoittaa – tämä ehkä motivoisi kirjoittajia.

10 Vapaa palautteesi KHF:n hallitukselle? (8 vast)

10.1 Kiitos kyselystä. Onnea ja Menestystä työllenne!

10.2 Jäsenistön aktiivinen kerääminen, peruskurssit?

10.3 KHF voisi yrittää saada vähän muitakin vierailevia senseitä leireille. Ei välttämättä edes Kase Han piiristä.

10.4 Hyvä kysely.Toivon hallitukselle pitkää pinnaa ja kireitä siimoja.

10.5 Yrittäkää jaksaa

10.6 Uusia, raikkaita ja ennakkoluulottomia ajatuksia tarvitaan. Uusien harrastajien saamiseksi julkinen näkyvyys on äärimmäisen tärkeää. ”Julkisuustalkoot”.

10.7 Hallitukselle ja tekniselle komitealle herätys. Egot romukoppaan ja toimintaa jäsenten hyväksi! Jos jotkut eivät tule keskenään toistensa kanssa, sen ei saa antaa vaikuttaa KHF:n toimintaan.

10.8 PJ voisi yrittää saada nettisivudomain oikeudet eteenpäin, jotta uudet sivut voidaan aktivoida.