Dirk Heene

Dirk Heene syntyi vuonna 1949 Brysselin lähellä sijaitsevassa Aalstin kaupungissa. Hän aloitti karaten harjoittelun 17-vuotiaana. Tuohon aikaan opettajia oli harvassa ja Heenekin joutui hakemaan oppinsa Brysselistä, eri tyylisuuntia harjoitellen.

Dirk oli Belgian maajoukkueessa vuosina 1970–1980 kilpaillen sekä katassa että kumitessa. Hän vietti ankaran harjoitteluvuoden Japanissa 70-luvulla. Se oli aikaa, jolloin Japanin ulkopuolisille harjoittelijoille osoitettiin selvästi, mikä on karaten synnyinmaa. Heene oli yksi niistä harvoista hänen kanssaan lähteneistä, jotka kestivät leikin loppuun saakka.

Taiji Kasen harjoituksiin Heene meni ensimmäistä kertaa vasta valmistuttuaan liikunnanopettajaksi Gentin yliopistosta vuonna 1972. Sen jälkeen alkoivat viikoittaiset matkat Pariisiin Kasen salille. Joitakin vuosia myöhemmin Heene oli yksi Kasen luotto-oppilaista ja sai toimia hänen assistenttinaan sekä joskus myös tunnustelijanaan, kun Kasen suosio laajeni yhä uusiin Euroopan maihin.

Nykyisin Heene on pidetty ja usein nähty opettaja monessa maassa. Suomeen hän tuli ensimmäisen kerran 18. tammikuuta 1991 ja on sen jälkeen vieraillut maassamme toista sataa kertaa. 1990-luvulla sensei Heene saapui Suomeen joka vuosi elokuussa tuoden yleensä myös muita belgialaisia karatekoita mukanaan. Tällöin oli mahdollisuus osallistua kahdelle peräkkäiselle leirille. Tämä perinne, jonka aloitti edesmennyt FKSA, jatkui vuodesta 1992 alkaen yhtäjaksoisesti 2000-luvulle asti.

2000-luvun puolella sensei Heene on ohjannut Suomessa vähintään kaksi leiriä vuodessa. Kase Ha Finlandin tärkein vuotuinen tapahtuma on kesäleiri, jonka sensei Heene ohjaa yleensä heinä–elokuun vaihteessa. Sensei Heene ohjaa myös Kase Ha Finlandin vuotuisen talvileirin helmikuun lopussa.

Sensei Heenellä on vuodesta 2012 lähtien ollut kesämökki Suomessa. Niinpä hän viettää Suomessa yhä enemmän aikaa varsinkin kesäisin. Sen myötä hän vetää kesäisin varsinaisen kesäleirin lisäksi treenejä ja pienimuotoisia leirejä eri puolella Suomea. Lisäksi sensei Heenen vetämä Ruskaleiri Sonkajärvellä on vakiinnuttamassa paikkansa kalenterissa syyskuun loppupuolella.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s